Замовити дзвінок Instagram

Гідрокарбонатна вода: користь для організму

Про те, що пити необхідно багато, знають усі. Але що саме пити — також має велике значення. Багато хто віддає перевагу мінеральній воді, не заглиблюючись у склад і не цікавлячись її походженням. Однак часто під її маркою продається звичайна вода, збагачена газом.

Нічого спільного зі справжньою мінеральною водою, яка забезпечує організм необхідними йому речовинами, такі напої не мають. Щоб краще розібратися в тому, якою ж повинна бути мінеральна вода, необхідно визначити її види:

  • гідрокарбонатна;
  • хлоридна;
  • сульфатна;
  • вода складного складу;
  • з активними іонами;
  • газова;
  • радонова;
  • термальна.

Гідрокарбонатні також поділяються на кальцієві, магнієві й натрієві. Це, по суті, лужні води, і вони найбільш популярні серед покупців завдяки легкому, м’якому смаку та мінімальній кількості протипоказань до вживання. До них належить лише гастрит, тому що лужні води провокують виділення шлункового соку.

Геологія і походження води

Смак мінеральних вод залежить від місця, де їх добувають. На нього впливає склад ґрунту, екологія і кліматичний характер місця залягання. Мінеральні води ZARO’S добуваються в одному з найбільш райських місць планети — на острові Крит.

Селище отримало свою назву від мінеральних вод, якими воно прославилося, адже в перекладі «Зарос» означає «місце, де тече вода». Здається, ніби сама грецька природа із заростями маслинових гаїв і мальовничими долинами формує неповторний смак цієї води.

Місцеві жителі також віддають данину поваги цій воді — саме її подають у тавернах і ресторанах, п’ють удома і пропонують гостям. Тепер цим скарбом хочуть поділитися з усім світом, щоб ви відчули справжній смак Греції.

Вода надходить із гірського масиву Псилорітіс, породи якого відфільтровують дощову воду й воду з льодовиків, що тануть. Вона проходить багаторазове очищення, збагачуючись смаком мінералів і солей та потрапляючи в артезіанське джерело.

М’який смак воді надає оптимальний рівень ph (8,1) і низький вміст мінеральних солей — 160 мг/л. Тому її можна пити щодня, насолоджуючись свіжим і ніжним смаком, збагачуючи організм необхідними мікроелементами.

Регулярне вживання такої води дає можливість швидко виводити молочну кислоту з м’язів — це оцінять ті, хто регулярно займається спортом і стежить за своїм самопочуттям. Візьміть пляшечку такої води на тренування, і воно пройде набагато легше!

Хімічний склад: мінерали, корисні для здоров’я

Основними елементами, що входять до гідрокарбонатної води ZARO’S, є натрій, магній і кальцій — мікроелементи, без яких неможлива нормальна робота нашого організму. Вживаючи їх разом із водою, ми даємо йому заряд бадьорості та здоров’я.

Натрій нормалізує водний і підтримує кислотно-лужний баланс організму, забезпечує мембранний транспорт. Часто вживання якісної мінеральної води може замінити різні мінеральні комплекси в таблетках.

Така мінеральна вода незамінна, якщо ви дотримуєтеся дієти і прагнете схуднути. Чим більше й регулярніше ви п’єте якісну воду, тим швидше організм позбувається набряків, які додають зайвого об’єму.

Магній незамінний для росту костей, нормалізації серцевого ритму, зниження артеріального тиску, регуляції рівня цукру в крові, усунення м’язових судорог, зменшення болі в суглобах. У комплексі з кальцієм він підвищує мінералізацію кісток, сприяючи їх міцності.

Цей мікроелемент також критично необхідний для нормального функціонування нервової системи, що особливо важливо в наш час, сповнений стресів і переробітків. Тому не забувайте регулярно пити воду протягом робочого дня.

Кальцій бере участь у нервовій діяльності людини, а також незамінний для м’язів. Якщо ви відчуваєте поколювання у стопах, зап’ястях, раптові судороги в ногах і спазми м’язів, то, найімовірніше, вам не вистачає саме кальцію.

Регулярно вживаючи мінеральну воду ZARO’S, ви забезпечите баланс мінералів і мікроелементів в організмі, подаруєте собі заряд бадьорості та свіжості. А це, у свою чергу, благотворно позначиться як на здоров’ї, так і на зовнішності.